På talentsamling med Martin Ødegaard
HilsePÅ Mikael Richvoldsen
Han var på samling med Martin Ødegaard, men måtte legge fotballskoene på hylla på grunn av migrene. Nå er hodepinen borte og Mikael Richvoldsen er spent på hvordan det neste året blir på Hamar.
-Jeg har bare vært på Hamar én gang tidligere. Det var en fotballkamp for mange år siden. Men jeg vet ikke så mye om byen, sier en av de fire Game Changerne.
Han er 25 år og var et stort fotballtalent i tenårene. Men i motsetning til de fleste menn som har spilt fotball i ungdomsårene, skryter han ikke av en fortapt fotballkarriere.
-Jeg måtte slutte med fotball og er glad for at migrenen har sluppet taket. Nå er fotball kun en hobby.
-Men jeg liker bedre å spille enn å se på, presiserer han og forteller at italienske AC Milan er favorittlaget - selv om han ikke helt har kontroll på hva hjemmebanen deres heter.
Det han imidlertid har full kontroll på er kryptovaluta. Han har siden 2017 lært seg mye om den digitale valutaen og hatt det som en aktiv hobby.
-Hvor mye har du tjent?
-Det har fungert bra, svarer han hemmelighetsfullt.
Foreløpig har også det nye bofellesskapet med Game Changer-kollega Geo fungert bra. Hun sier med glimt i øyet at han kanskje har litt å gå på når det kommer til rydding av kjøkkenet.
-Men jeg gjør min del av ryddingen altså, bare så det er sagt! Geo er veldig snill, og det kommer til å gå veldig greit å bo sammen her, sier han.
Duoen har fått plass i en førsteetasje i en nybolig innerst i en blindvei, i passe gangavstand fra Eidsiva. Mikael har utnyttet hver kvadratcentimeter på sitt eget rom.
-Her er det seng, pult og klær - men litt dårlig lys. Det føles moderne, da, og det er deilig, smiler han etter å ha gitt oss en guidet tur inn på rommet.
Mikael er tidligere aktiv e-sportsutøver og satset tungt på det. Under navnet «Syhm». spilte han på høyt nasjonalt nivå. Men så tok studier over tiden hans og satsingen ble lagt på hylla.
I løpet av de siste årene har han bodd i Oslo og hjembyen Tønsberg litt om hverandre, gått på Folkehøgskole, drevet med e-sport og tatt en bachelor i forretningsutvikling. Nå tar han snart fatt på sin første ni til fire-jobb og er spent på hva som venter.
-Jeg ser veldig frem til å ha min første jobb og jeg synes dette prosjektet er veldig spennende. Det var helt naturlig for meg å søke på dette prosjektet og jeg tror jeg kan bidra med noe positivt.
-Hva er din nøkkelkompetanse som Game Changer og Eidsiva kan nyte godt av?
-Jeg har god kunnskap om digital utvikling. Og så vet jeg hvor viktig det er å ha et team som jobber godt sammen. Der har jeg veldig god erfaring fra e-sport. Og så tenker jeg kreativt og utenfor boksen.
-Hvordan da?
-Jeg pitcha en idé på Hackathon tidlig i prosjektet og én av gruppene brukte min idé i gruppearbeidet. Det handlet om å bruke kunstig intelligens for å sette kompetansekartlegging i system. Det kan bidra til at riktige folk jobber sammen med ulike problemstillinger på en arbeidsplass.
Med ny by og foreløpig lite nettverk håper Mikael at gode kolleger og fotball kan fylle fritiden hans med nye erfaringer. Og selv om det kanskje ikke blir prøvespill på Briskeby, håper han å finne et lag han kan dyrke hobbyen med. Og helst på et litt annet nivå enn det Martin Ødegaard spiller på, Arsenal-kapteinen som han delte gressmatte med på en talentsamling.
-Det må jo være noen fotballag på Hamar. Men jeg kan ingenting om byen, så det blir spennende å se hvor dette bærer, sier han.
-Å være en Game Changer betyr jo i utgangspunktet at du skal bidra til endring. Hva er det første du tar tak i når du setter deg ved kontorpulten?
-Vi skal være der i ett år. Det er både lenge og kort. Jeg vet jo ikke helt hva vi skal gjøre ennå, men målet må være å påvirke noe i en positiv retning. Vi er unge og kommer fra utsiden, så jeg kan forstå at folk er skeptiske til hva vi skal gjøre. Hva kan vi liksom? Men dette er veldig spennende, konkluderer han.
Møt flere av våre Gamechangere
Lyst til å vite mer?
Les mer om hvorfor vi er opptatt av Gamechangere!